E-healthplatform van Evie

Evie, dat staat voor ‘E-health voor iedereen’ is ontstaan als platform met de focus op online zelfhulp en preventie. Inmiddels hebben ook huisartsen, praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ) en professionals uit de generalistische Basis GGZ en specialistische GGZ zich op dit platform aangesloten. Evie is hierdoor een ehealthplatform geworden voor het hele netwerk.

Wat is e-health?

E-health (digitale zorg) biedt nieuwe mogelijkheden om onder meer de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) te ondersteunen en verbeteren. Gebruikers verwerven door middel van online modules (ehealth), kennis over bijvoorbeeld ontspannen, minder piekeren of het zelfbeeld, en leren concrete vaardigheden in de praktijk toe te passen en te versterken.

“Tijdens een behandeling wordt face-to-face contact gecombineerd met de online behandelmodules (blended care), wat bijdraagt aan de reikwijdte en efficiëntie van de behandeling. Wat tijdens een consult wordt besproken, kan de cliënt thuis nalezen, voorbereiden en/of oefenen. Tijdens de consult bestaat daardoor meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en verdieping”, aldus Froukje Wouts praktijkhoudend GZ-psycholoog (GBGGZ) in Tilburg.

E-healthplatform Evie

Evie wordt ondersteund vanuit regionale samenwerkingen tussen huisartsen, praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ), gemeenten, GGZ-organisaties en e-healthleveranciers. Samen hebben we als doel om iedereen een eigen instrument te bieden waarmee (lichte) psychische klachten door online therapie kunnen worden voorkomen of er aan eigen herstel gewerkt kan worden. Evie is een veilig en gebruiksvriendelijk platform, en biedt online trainingen als ondersteunende behandelmogelijkheid voorafgaand, tijdens of na de behandeling van de cliënt. Het gehele (GGZ-)netwerk kan aan het platform deelnemen, waardoor een cliëntreis zo optimaal mogelijk wordt.

Zelf werken aan klachten doen we volgens Evie allemaal het beste op onze eigen manier: waar, wanneer en met wie iemand dat wil. Door verschillende soorten e-healthmodules geeft Evie een gebruiker meer kennis over een specifiek onderwerp en daagt diegene uit hier iets mee te doen. Bovendien biedt Evie ook oefeningen om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen en iemands vaardigheden te versterken. Er zijn in totaal circa 400 modules voor jouw cliënt.

Informatie aanvragen

Meer informatie ontvangen over de digitale zorg van Evie? Vul onderstaand je gegevens in. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Verschijnt het formulier niet? Klik dan hier.

Fill out my online form.

Regionaal en landelijk

Evie is landelijk actief en biedt naast het landelijke e-healthplatform, in veel gevallen ook regionale platformen. Evie is namelijk actief in de regio’s. Land van Cuijk/Boxmeer (Syntein), Midden-Brabant (PRO-RCH), West-Brabant (Zorggroep West-Brabant), Noord-Limburg (Provico) en Friesland.

Het volledige Evie pakket biedt een uitgebreide catalogus met zowel de zelfhulptrainingen als de blended modules, dagboeken en vragenlijsten. Cliënten kunnen nu meer dan ooit geholpen worden met een gebalanceerde blended behandeling.

Evie blijft binnen

Naast het volledige e-healthplatform is het nu ook mogelijk om via Evie enkel ‘Evie blijft binnen‘ (coronapakket) af te nemen. Dit houdt in dat je enkel een licentie afneemt om in de COVID-tijd te kunnen beeldbellen en gebruik kunt maken van de coronagerelateerde e-healthmodules.